RECORDEU NOMÉS ES PODEN CAÇAR DOTZE TÓRTORES PER CAÇADOR I DIA

dilluns, 20 d’agost del 2007

1a Batuda per danys a la Mugueta

Primer de tot explicar que en aquesta època si cacem senglars és per qüestió dels danys que causen a l’agricultura, en aquest cas temíem una autorització per fer batuda a la zona de la Mugueta, doncs els conreus de blat de moro de les rodalies estaven molt malmesos a causa dels senglars. Durant bona part de l’any anem tenint diferents permisos per realitzar aguaits per la quantitat inusual o atípica de senglars a la plana, i aquests aguaits es desenvolupen amb més o menys encert.
Cal dir que tots aquests permisos fora de temporada són nominals, i no pot anar-hi tothom, només els caçadors voluntaris de l’APC de Castelló.
En concret, en aquesta zona ja s’hi havia realitzat un aguait amb un resultat de 2 senglars morts, però amb la observació de més individus que actuaven en altres camps més llunyans; l’1 d’agost es va demanar fer aguaits en els camps afectats, però fins el 10 no va arribar la denegació d’aquestos, des de l’Àrea forestal s’havia proposat batuda, però tampoc arribava l’autorització, pel que vam haver de tornar a sol·licitar una batuda que finalment va arribat el divendres 17, i vaig convocar a la gent.
És dissabte al matí, ben aviat concretament 2/4 de 7, ens trobem al rentador i comencem a distribuir les parades, intentem cobrir el millor que podem el riu i deixem anar els gossos en dues tandes, primer en Diego fins a Salins i a partir d’aquí s’hi ajunta en Bonacuina.
Al primer brut no hi ha res, arriben els gossos a la plantada darrera de can Bech i comencen a bordar, se senten els primers trets, més crits de gossos i més trets, ha estat un matí mogudet i molt distret, al final s’han capturat 5 senglars i se n’han escapat un parell, però ens podem donar per satisfets, hem fet un bon servei a l’agricultura de la zona, si se’ns autoritza el proper dissabte repetirem, a veure si tenim més sort (encara).
Els integrants de la batuda vam ser els següents: Met, Francesc, Ramon R, Jesús, Cinto, Ramon P, Rosendo, Diego, Miquel S, Bonacuina, Juan, Miquel V, Joan i un Servidor Quim.

1 comentari:

Arale Norimaki ha dit...

felicitats per el nou blog. sort.